Sağlık

Araştırmacılar körlüğü önlemek için umut verici bir tedavi geliştiriyor

Ekip, Maisonneuve-Rosemont Hastanesi Araştırma Merkezi'nde Université de Montréal'e bağlı olan ve CIUSSS de l'Est-de-l'Île-de-Montréal'in bir parçası olan May Griffith tarafından yönetildi.

Bu çok uluslu projenin sonuçları Science Advances dergisinde yayınlandı.

Çalışmamız, transplantasyona gerek kalmadan kornea deliklerini tedavi etmek için LiQD Kornea adı verilen etkili ve erişilebilir bir çözüme yol açtı . "

May Griffith, Profesör, Oftalmoloji Anabilim Dalı, Université de Montréal

"Bu, dünya çapında ciddi bir donör kornea kıtlığı nedeniyle bu operasyona giremeyen birçok hasta için iyi bir haber" dedi.

"Şimdiye kadar, bekleme listesindeki hastaların delikli korneaları tıbbi dereceli bir süper yapıştırıcı ile mühürlenmişti, ancak bu sadece kısa süreli bir çözüm çünkü göze genellikle iyi tolere edilmiyor, bu da nakli gerekli kılıyor."

Sentetik, biyouyumlu ve yapışkan bir sıvı hidrojel, LiQD Kornea sıvı olarak uygulanır, ancak kornea dokusu içine hızla yapışır ve jeller. LiQD Kornea doku rejenerasyonunu teşvik eder, böylece kornea perforasyonlarını transplantasyona gerek kalmadan tedavi eder.

Griffith, stajyerleri Christopher McTiernan ve Fiona Simpson'ın ve dünyanın dört bir yanından gelen ve görme kaybı olan kişilerin körleşmekten kaçınmasına yardımcı olmak için potansiyel olarak devrimci bir tedavi yaratmaya yardımcı olan çalışmalarını övdü.

Griffith, “Vizyon, etrafımızdaki dünyanın nasıl göründüğünü takdir etmemizi sağlayan anlamdır” dedi. "Hastaların bu değerli varlığı korumasına izin vermek haftanın her günü araştırmacı olarak eylemlerimizi motive eden şeydir."

CIUSSS de l'Est-de-l'Île-de-Montréal'in başkanı ve CEO'su Sylvain Lemieux için "oftalmolojideki bu yenilikçi tedavi, Centre universitaire d'ophtalmologie de l'Université de Montréal'in uzmanlık düzeyini doğrulamaktadır ( CUO) Maisonneuve-Rosemont Hastanesi'nde (HMR).

HMR, "HMR, Quebec'teki en büyük oftalmolog ekiplerinden birine ve Kuzey Amerika'daki en iyi donanımlı oftalmoloji araştırma laboratuvarlarından birine sahiptir." Dedi. "Bilim adamlarımızın ve klinisyenlerimizin yoğun çalışması günlük olarak en iyi uygulamalara ve bilgi gelişimine katkıda bulunuyor.

"Temel araştırmalarımızdan, özellikle rejeneratif tıpta elde edilen çoklu terapötik olasılıklar, sadece Quebec'te değil, dünyanın geri kalanında oftalmolojik hastalıklardan muzdarip insanlara fayda sağlıyor ve umut veriyor."

Dergi referansı:

McTiernan, CD, vd . (2020) LiQD Kornea: Yamalar olarak rejenerasyon kollajen mimetikleri ve kornea transplantasyonuna alternatifler. Bilim İlerlemeleri. doi.org/ 10.1126 / sciadv.aba2187 .

AD Res
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güvenilir kaynaklardan derlenen seçkin içeriğiyle sağlık ve tıp alanında en güncel gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan, yorum alanı ile kullanıcı etkileşimini önceleyen interaktif bir web portalıdır.

Bumerang - Yazarkafe

Copyright © 2020 Sağlık Yardım PortalıThemetf

To Top