Sağlık

Ürologlar Pandemi İçinde Teletıp'a Uyuyor Ürologlar Pandemi İçinde Teletıp'a Uyuyor

Editörün notu: Medscape'teki Coronavirus Kaynak Merkezi'nde en son COVID-19 haberlerini ve rehberliğini bulun.

Telehealth kullanımını artırmak için geçici önlem uygulandıktan sonra, Ann Arbor'daki Michigan Medicine'den Juan Andino, üroloji pratiğinde bir değişiklik gördü.

Teletıp ziyaretleri, hastaları ve onları destekleyen kişilerle tıbbi durumları ele almak için bir sonraki adımları atmasına izin verir, çünkü aile üyeleri randevulara kolayca katılabilir.

"Bilgi paylaşmak güzeldi," dedi Andino Medscape Medical News'e . "Ziyaret sona erdiğinde herkes aynı sayfada, bu da birisi kliniğe geldiğinde her zaman mümkün değil."

Mart ayında Medicare & Medicaid Hizmet Merkezleri (CMS), pandemiye verilen federal yanıtın bir parçası olarak teletıp hizmetleri için "düzenli, yüz yüze ziyaretlerle aynı oranda" ödeme yapacağını açıkladı . Daha sonra bazı telefon değerlendirme ve yönetim hizmetleri için video gereksiniminden feragat etti .

Bir blog gönderisine göre, videoyla yürütülen uzmanlık alanlarındaki tıbbi ziyaretlerin sayısı, Şubat ayında 444'ten Mart'ta Michigan Tıp'ta 6800'e sıçradı. Ve Nisan ayında, video ziyaretiyle 20.000'den fazla tıbbi randevu gerçekleştirildi.

Teletıp ürolojide çalışır çünkü erektil disfonksiyon ve infertilite gibi birçok durum için tedavi seçenekleri hastalarla laboratuvar testleri ve görüntülemenin semptomları ve sonuçları hakkında tartışmalarla bilgilendirilir.

Teletıp kullanımının artmasını savunan bir şemsiye grup olan Bağlı Bakım İttifakı'nın temsilcisidir. İttifakın üyeleri arasında Amerikan Üroloji Derneği (AUA), Amerikan Aile Hekimleri Akademisi, Amerikan Hemşireler Birliği ve Ulusal Sorumlu Bakım Örgütleri Birliği gibi tıbbi toplumların ve Amazon ve Intel.

Andino, CMS'nin geçici teletıp politikalarının bir kısmını muhtemelen bir noktada tersine çevireceğini ve FaceTime gibi hasta gizliliğini koruyamayan araçların kullanımını yasaklayacağını söyledi.

Mart ayında, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı'nda (HHS) Sivil Haklar Ofisi, klinisyenler hastalara hizmet etmek için iyi niyetle teknolojiyi kullandıklarında HIPAA gizlilik kurallarının yanlışlıkla ihlal edilmesi durumunda takdir yetkisi kullanacağını açıkladı.

Salgından önce ürolojide telehealth'i daha fazla kullanmak için baskı yapan Andino, "Bu, geri döndürmek çok mantıklı olurdu çünkü hasta mahremiyeti ve gizliliği son derece önemlidir." Dedi. "İlerledikçe, bunu hastalar için doğru yaptığımızdan ve bilgilerini koruduğumuzdan emin olmalıyız."

Mart ayından önce, bazı ticari sigortacılar teletıp'ı destekleyen ödeme politikaları ile ilerlemişti, ancak Medicare kullanımını kırsal alanlarla ve sağlık profesyonellerinin yetersizliği olan yerlerle sınırlı tutmuş ve hastaların bir doktorla bağlantı kurmak için evlerinin yakınındaki bir yere gitmelerini zorunlu kılmıştır.

Bu yaklaşım, kaynaklara önemli bir yatırım yapılmasını gerektirir. Örneğin, personelin CMS tarafından onaylanan şekilde uzaktan tıbbi bakım sunabilmesi için eğitilmesi gerekir.

Ve uzak bir siteyle ortak olmak zor olabilir. Andino, "Uygulamaların ve hastanelerin çoğu, CMS tarafından tanımlanan ve hastanın telekonferans yapabileceği ve telekonferans yapabileceği bir kliniği veya başka bir uzak yeri belirlemeye yatırım yapma eğiliminde değildi." Dedi.

Şimdi doktor on yıllardır ücretsiz olarak yaptığı şey için para alıyor.

New Orleans'ta bir ürolog olan Neil Baum, ürologların uzun zamandır bunun için bir bedelsiz teletıp – telefon danışmanlığı sağladığını söyledi.

"Tavsiye verdiler, reçete yazdılar. Bunun için ödeme almadılar ve grafikte belgelemediler, ancak yasal olarak sorumluydular. Bu çılgınca," diyor tıbbi danışman olan Baum. Denver merkezli Vanguard Communications Group ve teletıp geri ödeme savunucusu. "Şimdi doktor on yıllardır ücretsiz olarak yaptıkları için para alıyor."

Bu, CMS için tutumda büyük bir değişim olduğuna dikkat çekti. Aslında, şu anda Medicare yetkilileri telehealth hizmetlerini indirim için aramıyor; yüz yüze ziyaretler ile sanal ziyaretler arasında eşitlik vardır.

“'Hasta içeri girmediği için personel almanıza gerek yoktu. Tuğla ve harca gerek duymadınız, bu nedenle geri ödemeyi% 50 oranında azaltacağız' demiyorlar veya böyle saçma bir figür, "dedi Baum.

Bunun yerine, yeni yaklaşım, doktorların bu tele-sağlık ziyaretlerinden önce hastalarını hızlandırmak için hazırladıkları süreyi ve takip için harcadıkları zamanı yansıtmaktadır.

"Grafiğe bakmak, elektronik kayda bakmak 5 dakika sürüyor. Sanal ziyaret için genellikle 15 dakikaya ihtiyacınız var ve işiniz bittiğinde kaydı kontrol etmeniz, yönlendiren doktora notlar göndermeniz, eczaneye reçete, "dedi Baum. "Şimdi tüm bunları, ofiste yapsaydınız aynı seviyede ödersiniz."

Sahtecilik potansiyeli uzun zamandır devletin telhealth için ödemelerinin artırılmasıyla ilgili tartışmalarda bir endişe olarak gösteriliyor.

Aslında, 2014-2017 yılları arasında HHS Genel Müfettişlik Ofisi (OIG) tarafından yürütülen Güney Carolina'da 100 ödemenin denetlenmesine göre, Medicaid teletıp ödemelerinin% 96'sı yetersiz bir şekilde belgelenmiştir veya gerekliliklerin altında kalmıştır.

Ödemelerin 95'i için klinisyenler başlangıç ve bitiş zamanlarını not etmeme gibi dokümantasyon hataları yapmışlardır. İki ödeme için, ziyaretler teletıp hizmetleri değil, ofis içi istişarelerdi. Sadece üç ödeme yapılabilir.

Daha Fazla Esneklik

Yine de OIG, resmi ulusal COVID-19 acil durumu sırasında bakım sağlamak için teletıp kullanımını kolaylaştırdı.

Örneğin, 17 Mart'ta OIG, doktorlara ulusal acil durum sırasında telhealth ile bağlantılı olarak sikas güvence ve tümdengelim gibi maliyet paylaşım yükümlülüklerini azaltma veya feragat etme izni vermeye başladı. Politika açıklamasına göre, normal zamanlarda, bu tür indirimler ve feragatler federal antikickback yasasını tetikleyebilir.

Valiler ve eyalet meclisleri de teletıp önündeki engelleri kaldırmakla meşguldü. Örneğin Mart ayında, Kaliforniya'daki yetkililer sigorta şirketlerini teletıp için ofis ziyaretleri için olanları yansıtmak üzere geri ödeme oranları belirlemeye yönlendirdi . Teletıp için uygun olan tüm yeni devlet kuralları Ulusal Telehealth Politikası Kaynak Merkezi'nin web sitesinde izlenmektedir.

AUA Telehealth Görev Gücü'nün sandalye olarak hizmet veren Kaliforniya Laguna Hills'teki Orange County Üroloji Ortaklarından Aaron Spitz, hastalar bu bakım yaklaşımıyla daha fazla deneyim kazandıkça, CMS'nin bu daha uygun seçeneği sürdürme baskısı ile karşı karşıya kalacağını söyledi. .

Meditz Medical News'e verdiği demeçte, "CMS'nin yerinde olsaydım, izin verirdim ," dedi.

Ancak ürologlar için, CMS, COVID-19 kriz dalgaları olarak bu hizmetler için daha düşük ödemelere geçerse, teletıp için bir sürüş finansal bir endişe kaynağı olabilir. (RVUs).

Spitz, "Ofis ziyaretleriyle hala RVU'lara eşit ücret ödeyecekler mi? Bu benim şüphem olan bir şey." Dedi. CMS, doktorlar telehealth sağladığında uygulama giderlerinin daha düşük olduğunu iddia etmeye çalışabilir, ancak bu doğru değildir.

“Teletıp yaptığımız günlerde hiç ek yükümüz yok gibi” dedi. "Ofis içi ve teletıp hastaları harmanlamak için yeterli miktarda stoklanıp personel alınabilmesi için aynı kiraya ve aynı çalışan ücret ve sosyal yardımlarına ve malzemelerine az çok ödeme yapmak zorundayız. Bu hastalar için bizzat erişiminiz olması gerekiyor. "

Muhtemelen birçok ürolog, pandemi sırasında teletıp sağlarken, Medicare parite seviyelerinde ödeme yaparken bile mali bir darbe almış olabilir. Gelirleri, değerlendirme ve yönetim hizmetleri, prosedürleri ve teşhisinin bir karışımından elde edilir. Spitz, ürologların gelecekte bir düşüş görmeleri durumunda teletıptan uzak durabileceğini söyledi.

"Ürologların giderek telemedik bir uygulamayı benimsemeleri için zaten finansal bir tehdit var" dedi. "Hastalar onu sevse bile, sağlayıcılar cezalandırıcı buluyorsa, fırlatmada başarısız olabilirsiniz."

Ancak Medicare "teletıp sağlamak ve yine de sisteme önemli miktarda para kazandırmak için doktorlara daha fazla para ödeyebilirdi" dedi.

Örneğin, bir ofis ziyaretinin bir parçası olarak hastalar üzerinde yapılan oldukça rutin idrar analizlerinin, bazen, bir enfeksiyon belirtisi göstermeyen bir hastada bakterileri tespit edebileceğini açıkladı. Birçok durumda, hastanın tedaviye ihtiyacı yoktur, ancak yine de bir antibiyotik elde edebilir ve en azından ilacın maliyetini ekleyebilir.

Ve "tedavi edilen bazı hastalar alerjik reaksiyonlar, hatta C difficile bağırsak enfeksiyonları geliştirecekler," dedi Spitz, "ek bir kullanım ve maliyet çağrısı" nı tetikledi.

İş Akışlarını Yeniden Düşünme

Walnut Creek, California'daki John Muir Health'in başkan yardımcısı ve tıbbi bilgi sorumlusu yardımcısı Steven Schlossberg, video teknolojisinin hastaların doktorlarının ofislerine bağlanmasını kolaylaştırmak için gelişmesi gerektiğini söyledi. Schlossberg, AUA'da uzun yıllardır aktiftir ve CMS'nin doktorlar tarafından benimsenen yeni teknolojiler için nasıl ödeme yapabileceğine bakıyor.

Teletıp ile, ofis ziyaretlerine artık daha elverişli olan iş akışlarını yeniden düşünmek gerekebilir.

Örneğin, Hekimin Yaşamı Sürdüren Tedaviye İlişkin Emirleri hakkında bir konuşma çok kişiseldir ve "kötü bir şey olursa yaşamı sürdüren tedavilerin ne olacağına dair" bir tartışma içerir. "Bunu sanal bir dünyada nasıl yapıyorsun? Doğru belgeleri nasıl edinebilirsin?"

Ancak teletıp için ödeme kolaylığı arttıkça, ürologlar ve diğer doktorların uzaktan yapılabilecek hizmetleri düşünmek için daha fazla nedeni olacak. Örneğin, doktorlar doğru teknolojiye sahipse postoperatif ziyaretler bu şekilde yapılabilir.

Ve melez bir yaklaşım – telehealth ve ofis ziyaretlerinin bir karışımı – palyatif bakım gibi yararlı olabilecek durumlarda daha sık temasa izin verebilir. Yıllar boyunca AUA için yaptığı çalışmalarda Schlossberg, CMS'nin ödeme kararlarını nasıl verdiğini inceledi ve American Medical Association'ın Medicare ödeme oranlarının belirlenmesine yardımcı olan RVS güncelleme komitesinde görev yaptı.

CMS'nin uzaktan tıbbi bakımda sürekli bir artış sağlayacak potansiyel kodlama sorunlarını ve diğer engelleri çözmesini beklediğini söyledi.

"Telehealth kalmak için burada," dedi Schlossberg.

Medscape'ü Facebook , Twitter , Instagram ve YouTube'da takip edin

AD Res
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Güvenilir kaynaklardan derlenen seçkin içeriğiyle sağlık ve tıp alanında en güncel gelişmeleri paylaşmayı amaçlayan, yorum alanı ile kullanıcı etkileşimini önceleyen interaktif bir web portalıdır.

Bumerang - Yazarkafe

Copyright © 2020 Sağlık Yardım PortalıThemetf

To Top